Wanneer hervatten rijexamens in 2021? DVSA update wanneer theorie- en praktijktesten weer beginnen starting

Het Driver and Vehicle Standards Agency heeft bevestigd dat leerling-chauffeurs nog minstens zes weken moeten wachten voordat ze een praktisch rijexamen kunnen afleggen.

 

Hannah Hauxwell: Het originele krantenartikel dat ons kennis liet maken met de ‘Lonely Lady of Low Birk Hat’

Ontmoet het team dat 650.000 oude bommen opruimt voor de kust van Yorkshire

Het bureau, dat verantwoordelijk is voor de opleiding en het testen van chauffeurs, heeft de vroegste datum bevestigd waarop de tests kunnen worden hervat na de aankondiging van de routekaart van de regering om uit de lockdown te gaan.

 

 

Voorwaarden hervatting rijlessen

 

Op maandag 22 februari kondigde premier Boris Johnson een route in vier stappen aan om uit de huidige lockdown-beperkingen van Engeland te komen. Daarna heeft de DVSA gewerkt aan het opstellen van een tijdschema voor de hervatting van de tests en heeft nu gezegd dat de praktische rijexamens op donderdag 22 april opnieuw zullen beginnen. hoeveel fouten mag je hebben bij theorie examen auto?

 

De DVSA heeft gezegd dat dit de vroegste datum is waarop de tests worden hervat, maar dat dit afhankelijk blijft van de voortgang van de routekaart zoals gepland en een evaluatie door de regering van de situatie op 5 april.

 

 

Het kondigde ook aan dat de rijlessen 10 dagen eerder mogen worden hervat, op maandag 12 april, zodat leerlingen hun vaardigheden kunnen opfrissen voordat ze hun examen afleggen.

 

Lessen en praktijk- en theorie-examens zijn sinds het begin van het jaar in Engeland opgeschort, waarbij duizenden leerlingen moeten wachten tot hun examen opnieuw wordt ingepland.

 

De DVSA kondigde eerder aan dat alle tot en met 12 april geboekte tests zouden worden geannuleerd en de laatste aankondiging verlengt dat met nog minstens zes weken in Engeland en daarna in Schotland.

 

In Schotland heeft eerste minister Nicola Sturgeon plannen aangekondigd om de beperkingen te versoepelen en vanaf 26 april over te gaan op een gelokaliseerd gelaagd systeem. De DVSA heeft gezegd dat het testen in Schotland pas zal beginnen als een gebied overgaat naar niveau 3-beperkingen, maar de Schotse regering heeft bevestigd dat de lessen vanaf 26 april mogen worden hervat.

 

Het bureau heeft ook bevestigd dat iedereen met een testdatum tot 22 april automatisch een nieuwe testdatum krijgt. Iedereen wiens theorie-examen werd geannuleerd, kreeg de opdracht om de test zelf om te boeken.

 

Na de eerste lockdown had de online boekingsservice voor praktijktesten moeite om het hoofd te bieden, aangezien honderdduizenden mensen probeerden een afspraak te maken. Een soortgelijke stijging wordt deze keer verwacht, terwijl wanhopige leerlingen zich haasten om hun rijbewijs te halen. Oefenen theorie examen online is mogelijk.

 

 

Sinds het begin van de eerste landelijke lockdown in maart 2020 hebben meer dan 400.000 leerlingen hun rijexamen uitgesteld of geannuleerd, vaak meer dan eens. Dit heeft geleid tot een enorme achterstand en heeft geleid tot oproepen aan de DVSA om het testproces te versnellen.

 

Nieuwe procedures tijdens tests

 

Wanneer de tests worden hervat, moeten leerlingen en examinatoren de richtlijnen volgen die zijn ontworpen om het risico op infectie te verminderen.

 

Alle studenten zullen een gezichtsbedekking moeten dragen, tenzij ze een legitieme reden hebben om dat niet te doen. Examinatoren zullen ook een gezichtsmasker dragen en mogen ook handschoenen en een wegwerpbare stoelhoes gebruiken.

 

De cursisten worden verzocht niet meer dan vijf minuten voor hun proefafspraak aanwezig te zijn.

 

De auto moet vóór de test worden schoongemaakt en vrijgemaakt van onnodige items en de examinator zal een extra reiniging van sommige gebieden uitvoeren.

 

 

Een raam aan elke kant van de auto moet te allen tijde open staan ​​om de ventilatie te bevorderen.

 

Sommige rijexamencentra blijven gesloten, terwijl andere maatregelen voor sociale afstand nemen.

 

Sommige rijexamencentra blijven gesloten, terwijl degenen die open zijn maatregelen voor sociale afstand nemen.

 

Rij-instructeurs mogen de leerlingen niet vergezellen op het examen en kunnen alleen luisteren naar feedback van de examinator na het examen als de sociale afstand kan worden gehandhaafd.

 

 

De DVSA moet nog een vaste herstartdatum voor de lessen geven, maar na de eerste lockdown mochten de lessen twee weken voor het rijexamen opnieuw opstarten.

 

De geplande hervatting van rijexamens is, net als andere elementen van de routekaart om uit de lockdown te komen, afhankelijk van vier sleutelfactoren, waaronder het succesvol voortzetten van het vaccinimplementatieprogramma, het bewijs dat het voldoende effectief is en het infectiepercentage dat op een niveau blijft dat onhoudbare druk op de NHS.