Verschillende soorten chocolade

Het is ongrijpbaar iemand die niet om chocolaatjes geeft. Velen beseffen dat chocolade een geraffineerd product is dat wordt verkregen uit cacaobonen, maar heb je ooit een idee gehad van het aantal chocoladesoorten dat er zijn? U zult versteld staan ​​dat er verschillende soorten chocolaatjes zijn.

  1. Cacaopoeder is ongezoet poeder van marginaal ontvet cacaobonen. Het poeder zorgt voor een extreme chocoladesmaak. Deze is verkrijgbaar in twee assortimenten; de ene is Nederlands gehanteerd die alkalisch is en de andere is een algemeen assortiment. Het poeder is licht aardachtig van kleur en heeft een uitgesproken smaak. Het alkalische assortiment is milder, minder zuur en onduidelijker in schaduw.
  2. Ongezoete chocolade wordt ‘ernstig’ genoemd en is onvervalste chocoladealcohol verkregen uit gemalen cacaobonen. Dit heeft een uitgesproken harde smaak en wordt meestal gebruikt voor kookdoeleinden. Omdat cacao rijk is aan vaste cacaobestanddelen en cacaomargarine, geeft deze ongezoete chocolade een diepe smaak aan verwarmde producten. Dit wordt gebruikt als basisfixatie om elke andere chocoladesoort naast de witte chocolade op te zetten.

Doffe chocolade bevat suiker, vanille, cacaopasta, lecithine dat naast chocoladealcohol een emulgator is. De doffe chocolade bevat nooit melkbestanddelen. De onduidelijkheid van donkere chocolade is afhankelijk van het cacaosnelheid erin, dat kan verschuiven van 30% naar 70%.

Tegenstrijdige chocolaatjes en halfzoete chocolaatjes hebben een plaats met de klasse van saaie chocolaatjes.

Zoals aangegeven door de Food and Drug Administration, zou gemengde chocolade in ieder geval 35% cacaobestanddelen moeten bevatten. Het grootste deel van de zichzelf tegensprekende repen bevat half chocoladealcohol. Dit soort chocolaatjes heeft een onaangename smaak dan zoete, zwakke en halfzoete chocolaatjes. Omdat de hoeveelheid suiker niet wordt beheerd door de FDA, kan de plezierigheid van producent tot maker verschillen. Halfzoete chocolaatjes bevatten eveneens in ieder geval 35% vaste cacaobestanddelen, maar zijn beter dan de botsende chocolaatjes.

  1. Zoete, vage chocolade is saai omdat het geen vaste melkbestanddelen bevat. Deze chocolade bevat een hoog suikergehalte waardoor hij een stuk betere smaak heeft dan verschillende soorten chocolaatjes. Talloze toegankelijke merken zoete, saaie chocolaatjes bevatten 20 tot 40 procent vaste cacaobestanddelen.
  2. Een van de meest bekende chocoladesoorten is melkchocolade die geconsolideerde melk of droge melkbestanddelen bevat naast de chocoladealcohol. Deze melkbestanddelen kunnen tot 12 procent chocolade bevatten. Deze zijn normaal gesproken een stuk beter met lichte schakeringen en een zachte chocoladesmaak.
  3. De klasse van witte chocolaatjes dankt zijn naam aan de cacaopasta erin. Deze chocolade bevat geen ander item dan cacaomargarine. Dit is de motivatie waarom deze chocolade een zachte chocoladesmaak heeft, een vanillesmaak en een lichtere schakering.
  4. Couverture-chocolaatjes en aanverwante chocoladesoorten worden gebruikt door banketbakkers en zijn rijk aan cacaomargarine en cacao-alcohol, wat bijdraagt ​​aan de aanzienlijke kosten van deze chocolade. Deze chocolaatjes zijn zacht en worden snel zacht.

Gianduja-chocolaatjes worden geproduceerd met behulp van de chocolade en de notenlijm. Deze worden gebruikt voor het kruiden van melk of saaie chocolaatjes. Chocolade met een suikercoating is snoepgoed en bevat een klein beetje cacao. Er zijn tal van chocoladesoorten om te waarderen en geschikt voor verschillende evenementen. Deze arrangementen van chocolaatjes zijn buitengewoon fascinerend en zullen ongetwijfeld smaak aan uw leven toevoegen.